Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka po marokańsku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 263
Składniki
Kuskus wsypać do naczynia z szerokim dnem. Wlać wrzątek (do poziomu o centymetr ponad kaszką), osolić, przykryć i odczekać , aż ziarna wchłoną wodę. Rozdrobnić widelcem.
Papryki umyć, przekroić wzdłuż, oczyścić z błon i pestek. Rodzynki sparzyć, osączyć. Cebulę posiekać drobno. Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z oliwą i sokiem z cytryny na sos. Doprawić solą, pieprzem cayenne i kminem. Posiekać natkę i listki mięty.
Kuskus wymieszać z sosem, cebulką i rodzynkami, nadziać tym papryki. Podpiec 20 minut w temp. 200 st. C.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium