Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z farszem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Ryż zalej bulionem i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Filet z kurczaka pokrój w niewielką kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Do miseczki przełóż ryż, kurczaka, przecięte na pół oliwki oraz pokrojony w kostkę ser. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszaj.
Papryki przekrój wzdłuż na pół. Usuń gniazda nasienne i nałóż farsz. Wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 20 minut. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.
45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV