Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pastelowe babeczki :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 114
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 114
Składniki
Sucha składniki mieszamy w jednej misce (mąka, proszek, cukier, kakao, czekolada). W drugiej mokre (olej, jajko, mleko). Wszystko razem łączymy. Nie trzeba używać miksera. Wystarczy wymieszać łyżką. Nakładami ciasto do papilotek mniej więcej do 2/3 wysokości.
Piec w 200C przez 17 minut, bez termoobiegu. Ciasta wystarczy na około 20 babeczek.
Udekorować można na własny sposób. Ja ubiłam śmietanę 30% z cukrem. Do części bitej śmietany dodałam barwniki spożywcze i dzięki temu otrzymałam piękne pastelowe babeczki :)