Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 281
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21601
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 281
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21601
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno z solą. Stopniowo dodawać cukier, miksując do czasu, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Na sam koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową wyłożyć na przygotowaną wcześniej blaszkę i uformować okrąg. Gotową bezę włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ją w tej temperaturze przez 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i suszyć bezę przez około 2 godziny. Gotowa beza będzie sucha i chrupka z zewnątrz. Pozostawić w piekarniku na całą noc.
W misie miksera ubić na sztywno śmietanę kremówkę. Wyłożyć ją na przygotowaną bezę. Kiwi oraz banana obrać i pokroić w plastry. Na kremówkę wyłożyć pokrojone w plasterki kiwi, banany oraz całe maliny i kawałki pomarańczy. Całość polać sosem Monin o smaku pralinkowym.