Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pavlova, czyli jedna ogromna beza zjadana przez wszystkich z największą przyjemnością :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 382
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 382
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Następnie stale ubijając dodawać po łyżce cukru, na końcu dodać ocet jabłkowy i mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, narysować na nim okrąg o śr. 24 cm. i wyłożyć pianę. Pieczemy przez 30 min. w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, a następnie w 100 stopniach suszymy bezę przez 2,5-3 godzin.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ostudzoną bezę delikatnie smarujemy śmietanką. Na wierzchu układamy owoce dowolnie pokrojone (u mnie w plastry). UWAGA!!! Śmietankę i owoce najlepiej wyłożyć na ok. 30 min. przed podaniem, nie wcześniej!!! Smacznego!