Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i jednocześnie miękka beza połączona z kremem z dodatkiem kakao. I dużo świeżych owoców.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2908
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2908
Składniki
Białka ubijać z cukrem (250g) aż będą błyszczące, dodać powoli ocet i mąkę i delikatnie wymieszać.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ubite białka wyłożyć na papier tworząc koło o średnicy do 24-26 cm (albo mniejsze, wtedy torcik będzie wyższy). Wstawić do piekarnika i od razu zredukować temperaturę do 100 stopni. Piec 75 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić bezę do ostygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować mascarpone z cukrem (3 łyżki) i kakao, dodać śmietanę i wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzoną bezę. Na wierzchu poukładać owoce. Smacznego :)