Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i jednocześnie miękka beza połączona z kremem z dodatkiem kakao. I dużo świeżych owoców.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Białka ubijać z cukrem (250g) aż będą błyszczące, dodać powoli ocet i mąkę i delikatnie wymieszać.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ubite białka wyłożyć na papier tworząc koło o średnicy do 24-26 cm (albo mniejsze, wtedy torcik będzie wyższy). Wstawić do piekarnika i od razu zredukować temperaturę do 100 stopni. Piec 75 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić bezę do ostygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować mascarpone z cukrem (3 łyżki) i kakao, dodać śmietanę i wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzoną bezę. Na wierzchu poukładać owoce. Smacznego :)