Do góry

Desery Przepis na:

Pavlova z kremem kakaowym

Pavlova z kremem kakaowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2426

Dodano:

Odsłon: 8645

Chrupiąca i jednocześnie miękka beza połączona z kremem z dodatkiem kakao. I dużo świeżych owoców.

Składniki

  • 4 białka
  • 250g + 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 200g śmietany kremówki 30-36%
  • 250g mascarpone
  • 1 płaska łyżka kakao
  • owoce
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijać z cukrem (250g) aż będą błyszczące, dodać powoli ocet i mąkę i delikatnie wymieszać.

  2. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

  3. Ubite białka wyłożyć na papier tworząc koło o średnicy do 24-26 cm (albo mniejsze, wtedy torcik będzie wyższy). Wstawić do piekarnika i od razu zredukować temperaturę do 100 stopni. Piec 75 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić bezę do ostygnięcia.

  4. Śmietanę ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować mascarpone z cukrem (3 łyżki) i kakao, dodać śmietanę i wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzoną bezę. Na wierzchu poukładać owoce.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń