Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to tak naprawdę ogromna beza z dodatkami, więc niby nic, ale jak smakuje... ;)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Białka ubić na sztywno, stale miksując dodawać cukier. Następnie dodać ocet i mąkę, zmiksować. Na papierze narysować okrąg o śr. 24 cm, wyłożyć ciasto, ale w taki sposób, by powstała nam "dolina" :)
Pieczemy w nagrzanym do 120 stopni piekarniku przez 30 min, a następnie zmniejszamy temp. do 100 stopni i suszymy przez 120 min. Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek i zmiksować. W "dolinę" przełożyć masę serową.
Wierzch posypać owocami granatu. Smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu :) Smacznego!