Do góry

Desery Przepis na:

Pavlova z mascarpone i granatem

Pavlova z mascarpone i granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4765

Dodano:

Odsłon: 2547

Ten deser to tak naprawdę ogromna beza z dodatkami, więc niby nic, ale jak smakuje... ;)

Składniki

  • Beza :
  • białka 4 szt
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier 3/4 szklanki
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • Krem :
  • serek mascarpone 250 g
  • śmietana 30 % 3/4 szklanki
  • cukier puder 1 łyżka
  • Owoce :
  • granat 1/2 szt
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno, stale miksując dodawać cukier. Następnie dodać ocet i mąkę, zmiksować. Na papierze narysować okrąg o śr. 24 cm, wyłożyć ciasto, ale w taki sposób, by powstała nam "dolina" :)

  2. Pieczemy w nagrzanym do 120 stopni piekarniku przez 30 min, a następnie zmniejszamy temp. do 100 stopni i suszymy przez 120 min. Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek i zmiksować. W "dolinę" przełożyć masę serową.

  3. Wierzch posypać owocami granatu. Smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń