Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia owsiane ciasteczka, idealne do schrupania o każdej porze. Jeżeli nie przepadacie za smakiem wypieków ,,razowych", zamieńcie mąkę pełnoziarnistą na zwykłą pszenną. Wiadomo jednak, że w przedstawionej przeze mnie wersji ciastka są dużo zdrowsze. Idealne do kawki czy kakao, na przegryzkę, gdy dopadnie nas chęć na coś słodkiego.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38664
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2268
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38664
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Na szerokiej patelni roztapiamy masło, wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość podsmażamy tak długo, aż płatki zbrązowieją i staną się chrupiące. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i przyprawę do piernika.
Do miski od miksera wsypujemy przestudzone płatki owsiane, mąkę z dodatkami, wbijamy 3 jajka i miksujemy do uzyskania jednolitej, zbitej masy. Na końcu dodajemy żurawinę.
Z ciasta formujemy płaskie ciastka, pieczemy 12 minut w 180*C przy funkcji termoobiegu.
zdj