Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia owsiane ciasteczka, idealne do schrupania o każdej porze. Jeżeli nie przepadacie za smakiem wypieków ,,razowych", zamieńcie mąkę pełnoziarnistą na zwykłą pszenną. Wiadomo jednak, że w przedstawionej przeze mnie wersji ciastka są dużo zdrowsze. Idealne do kawki czy kakao, na przegryzkę, gdy dopadnie nas chęć na coś słodkiego.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3965
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3890
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3965
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3890
Składniki
Na szerokiej patelni roztapiamy masło, wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość podsmażamy tak długo, aż płatki zbrązowieją i staną się chrupiące. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i przyprawę do piernika.
Do miski od miksera wsypujemy przestudzone płatki owsiane, mąkę z dodatkami, wbijamy 3 jajka i miksujemy do uzyskania jednolitej, zbitej masy. Na końcu dodajemy żurawinę.
Z ciasta formujemy płaskie ciastka, pieczemy 12 minut w 180*C przy funkcji termoobiegu.
zdj