Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienkie, delikatne ciasto naleśnikowe
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2510
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 294
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 186
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2510
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 294
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 186
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Zimne mleko przelać do garnka, dodać zimną wodę, mąkę, jajka, rozpuszczone masło, cukry, sól. Miksować do połączenia składników, do gładkiej masy. Ciasto przed smażeniem chłodzić w lodówce minimum godzinę. Smażyć na złoto na średnim ogniu.