Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser który zjesz bez wyrzutów sumienia
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4465
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4465
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12685
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody Poczekaj aż trochę ostygnie i jeszcze ciepłą ubój w mikserze na puszystą piankę. Ubijaj do momentu aż podwoi swoją obecnością Jogurt grecki wyjmij z lodówki i zimny ubijaj. W trakcie ubijania robić się delikatnie wodnisty W odrobinie wrzątku rozpuść 4-5 pastylek słodziku i wyleje do jogurtu. Wymieszaj delikatnie piankę galaretkową razem z jogurtem. Przygotuj kubeczki lub pojemniki wyłożone folią spożywczą. Na dnie i bokach ułóż plasterki banana. Teraz przelej do pojemników galaretkę z jogurtem i schowaj do lodówki na 40-50 min. To tym czasie wszystko ładnie starzeje. Przełóż na talerz i zdejmij folię. Udekoruj gorzkim kakao, herbatnikiem i orzechami. Smacznego 🫶