Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser który zjesz bez wyrzutów sumienia
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113262
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 688
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1209
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 771
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113262
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 688
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1209
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 771
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody Poczekaj aż trochę ostygnie i jeszcze ciepłą ubój w mikserze na puszystą piankę. Ubijaj do momentu aż podwoi swoją obecnością Jogurt grecki wyjmij z lodówki i zimny ubijaj. W trakcie ubijania robić się delikatnie wodnisty W odrobinie wrzątku rozpuść 4-5 pastylek słodziku i wyleje do jogurtu. Wymieszaj delikatnie piankę galaretkową razem z jogurtem. Przygotuj kubeczki lub pojemniki wyłożone folią spożywczą. Na dnie i bokach ułóż plasterki banana. Teraz przelej do pojemników galaretkę z jogurtem i schowaj do lodówki na 40-50 min. To tym czasie wszystko ładnie starzeje. Przełóż na talerz i zdejmij folię. Udekoruj gorzkim kakao, herbatnikiem i orzechami. Smacznego 🫶