Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mega owocowy, lekki i prosty w wykonaniu deserek:) W sam raz na ciepłe dni:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Galaretkę mieszamy dokładnie w 150 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Banany obieramy ze skórki, truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Owoce wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko i blendujemy dokładnie. Wystudzoną galaretkę wlewamy do owoców, dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Można przyozdobić bananem obtoczonym we wiórkach kokosowych. Smacznego:)