Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Rozpływa się w ustach. Inny sposób podania tradycyjnej kaszy mannej:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
kaszę ugotować na gęsto na mleku z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. Wystudzamy.
Robimy pianę z białka. Rozpuszczamy żelatynę w syropie truskawkowym.
Następnie do kaszy mannej, dodajemy rozpuszczoną żelatynę w syropie i miksujemy a na końcu białko i też delikatnie miksujemy. Wszystkie składniki mają się połączyć. Ja nie dodaję dużo cukru, ponieważ syrop jest bardzo słodki. Jeśli kolor pianki jest mało wyrazisty można dodać trochę więcej syropu podczas miksowania. Deser wstawiamy do lodówki. Na wierzch dodajemy płatki migdałów, i polewamy syropem.