Do góry

Desery Przepis na:

Pianka manna

Pianka manna

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 713

Dodano:

Odsłon: 5346

Pyszne. Rozpływa się w ustach. Inny sposób podania tradycyjnej kaszy mannej:)

Składniki

  • mleko, 1 szklanka
  • kasza manna, 3 łyżki
  • cukier wanilinowy, 1
  • cukier, 1 łyżka
  • żelatyna, 2 płaskie łyżeczki
  • syrop truskawkowy(może być inny), 5 łyżek
  • białko, 1
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pianka manna

Przygotowanie

  1. kaszę ugotować na gęsto na mleku z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. Wystudzamy.

  2. Robimy pianę z białka. Rozpuszczamy żelatynę w syropie truskawkowym.

  3. Następnie do kaszy mannej, dodajemy rozpuszczoną żelatynę w syropie i miksujemy a na końcu białko i też delikatnie miksujemy. Wszystkie składniki mają się połączyć. Ja nie dodaję dużo cukru, ponieważ syrop jest bardzo słodki. Jeśli kolor pianki jest mało wyrazisty można dodać trochę więcej syropu podczas miksowania. Deser wstawiamy do lodówki. Na wierzch dodajemy płatki migdałów, i polewamy syropem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń