Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 697
Dodano: 14.02.2011
Odsłon: 5127
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
kaszę ugotować na gęsto na mleku z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. Wystudzamy.
Robimy pianę z białka. Rozpuszczamy żelatynę w syropie truskawkowym.
Następnie do kaszy mannej, dodajemy rozpuszczoną żelatynę w syropie i miksujemy a na końcu białko i też delikatnie miksujemy. Wszystkie składniki mają się połączyć. Ja nie dodaję dużo cukru, ponieważ syrop jest bardzo słodki. Jeśli kolor pianki jest mało wyrazisty można dodać trochę więcej syropu podczas miksowania. Deser wstawiamy do lodówki. Na wierzch dodajemy płatki migdałów, i polewamy syropem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)