Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne lekkie ciasto nie tylko do niedzielnej kawy
BISZKOPT
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Cały czas ubijając wsypywać porcjami cukier.
Dodać żółtka, wymieszać.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Dodać do piany i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
Blaszkę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Przelać ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut w 180 st C.
Po upieczeniu dokładnie ostudzić.
PIANKA
Galaretkę dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie.
Odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Śmietankę ubić na sztywno.
Wlać tężejącą galaretkę.
Dokładnie razem wymieszać.
Wylać na biszkopt.
Wstawić do lodówki do stężenia.
WIERZCH
Truskawki opłukać i oczyścić z szypułek. Przekroić na pół.
Ułożyć na stężonej piance przecięciem do dołu.
Galaretki dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie.
Odstawić do ostygnięcia.
Gdy galaretka zacznie się ściągać, wylać ją delikatnie na truskawki.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami.
Odsłon: 17524
Biszkopt miodowy z lekką porzeczkową pianką na bazie bezy włoskiej.
Odsłon: 1734
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 37
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 343
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 353
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 347
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 37
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 343
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 353
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 347
Składniki
BISZKOPT Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijając wsypywać porcjami cukier. Dodać żółtka, wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Blaszkę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu dokładnie ostudzić.
PIANKA Galaretkę dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Śmietankę ubić na sztywno. Wlać tężejącą galaretkę. Dokładnie razem wymieszać. Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia.
WIERZCH Truskawki opłukać i oczyścić z szypułek. Przekroić na pół. Ułożyć na stężonej piance przecięciem do dołu. Galaretki dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie się ściągać, wylać ją delikatnie na truskawki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z owocami na kefirze
Desery
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia
Desery
Małe tartaletki z musem jabłkowym
Desery
Sernik na zimno z owocami i galaretką
Ciasto z owocami na kefirze
Przepis na pyszne ciasto z owocami na kefirze naturalnym
Odsłon: 1
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia
Sernik stracciatella truskawkami bez pieczenia to wyborny smakołyk w sam raz...
Odsłon: 11