Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna pianka serowa i wyrazisty w smaku mus dyniowy to dobry duet. Uczta dla podniebienia i oczu.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Salaterkę wyłożyć przeźroczystą folią spożywczą. Kwiatek - Przeźroczystą galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Przelać do salaterki o średnicy 24 cm. Wstawić do lodówki żeby stężała. W szklance rozpuścić łyżeczkę żelatyny w trzech łyżkach gorącej wody. Dodać mleko i cukier puder. Mieszać aż składniki się połączą. Rozlać do dwóch naczynek i dodać barwniki - do jednego żółty , do drugiego zielony. Do strzykawki nabrać żółtego barwnika i wstrzykiwać w przeźroczystą galaretkę w salaterce. Tak samo postąpić z zielonym barwnikiem. Wstrzykiwać nieco po skosie. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do musu dyniowego z jabłkiem. Chłodny mus wyłożyć na sztywną galaretkę z kwiatkiem. Wstawić do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i ser z wiaderka. Wymieszać przy pomocy miksera. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową. Wymieszać i przełożyć do salaterki. Wstawić do lodówki żeby pianka stężała. Żeby wyjąć deser z salaterki wystarczy przyłożyć talerz i salaterkę obrócić dnem do góry. Wcześniej można salaterkę zamoczyć w ciepłej wodzie. Zdjąć naczynie i delikatnie folię. Gotowe. Smacznego