Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pianka jest jak obłoczek. Trudno wyobrazić sobie majowe biesiadowanie bez truskawek. Taki deser dopełni zabawę przy grillu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek. Umyć i umieścić w misce blendera. Dokładnie rozdrobnić. Przelać do garnka, dodać cukier i postawić na gazie. Mieszać i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z gazu i dodać żelatynę fix. Pomieszać, żeby żelatyna się rozpuściła. Masę truskawkową przelać do miseczki ucierać przy pomocy miksera ok 20-25 min. Masa zwiększy swoją objętość i zmieni kolor na mleczno czerwony. Masę przełożyć do salaterki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Piankę poprzekładać do pucharków. Bardzo ładnie kroi się łyżką. Jest bardzo delikatna. Można podać z dowolnymi dodatkami. Mogą to być truskawki i inne owoce, a także ciasteczka takie jak paluszki o smaku truskawkowym. Można posypać np białą czekoladą. Smacznego.