Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser w wersji na zimno – pianka z truskawkami na spodzie z kruchych, czekoladowych ciasteczek. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21450
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 145
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 284
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21450
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 145
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 284
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.
Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.
Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.
Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.
Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.