Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser w wersji na zimno – pianka z truskawkami na spodzie z kruchych, czekoladowych ciasteczek. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 29
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 55
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 49
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2561
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 29
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 55
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 49
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2561
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wsypać zmielone ciasteczka. Wymieszać i przełożyć na dno foremki (najlepiej silikonowej). Wstawić do lodówki.
Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem (1/3 szklanki). Wymieszać i odstawić.
Truskawki wsypać do miksera. Dodać jogurt i sok z cytryny. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać.
Koktajl przełożyć na schłodzony spód. Schować do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wyjąć z foremki. Na wierzchu ułożyć na zakładkę pokrojone w plastry truskawki.
Posmarować gęstniejącą galaretką truskawkową.