Do góry

Desery Przepis na:

Pianka z ptasim mleczkiem

Pianka z ptasim mleczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4466

Dodano:

Odsłon: 7292

Pyszna , delikatna pianka z niespodzianką ... polecam na deser po uroczystym obiedzie lub do kawki ;-)

Składniki

  • 1 op ptasiego mleczka
  • 2 szkl mleka, 2 op śnieżki,
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 galaretka cytrynowa + 2 łyżeczki żelatyny
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć nierówno część ptasiego mleczka.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić,aby lekko przestygła.Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzątku dodając żelatynę. Do naczynia wlać mleko i zmiksować ze śnieżką na puszystą masę, wlać przestudzoną czekoladę i galaretkę.Zmiksować.Przelać piankę do formy i poukładać resztę ptasiego mleczka. Wstawić deser do lodówki na kilka godzin,najlepiej na noc.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń