Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , delikatna pianka z niespodzianką ... polecam na deser po uroczystym obiedzie lub do kawki ;-)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć nierówno część ptasiego mleczka.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić,aby lekko przestygła.Galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzątku dodając żelatynę. Do naczynia wlać mleko i zmiksować ze śnieżką na puszystą masę, wlać przestudzoną czekoladę i galaretkę.Zmiksować.Przelać piankę do formy i poukładać resztę ptasiego mleczka. Wstawić deser do lodówki na kilka godzin,najlepiej na noc.
SMACZNEGO