Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności łatwości. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 565
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3659
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 229
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 296
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 565
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3659
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 229
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 296
Składniki
Zagotować mleko z cukrem i kokosem, odlać pół szklanki, w której roztrzepać żółtka z mąką i ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem na puch.
Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie i kąpieli wodnej (lepiej się rozpuszcza). Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią galaretkę.
Przełożenie ciasta: Biszkopt--- połowa masy--- pokrojony ananas--- druga część masy--- pianka--- starta czekolada. Do lodówki, aby się przegryzło.