Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser, który przygotujecie z zaledwie kilku składników. Pieczone banany możecie podać z prażonymi orzechami i jogurtem naturalnym lub ulubionymi lodami. Przepis jest banalnie prosty, dlatego uda się każdemu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13325
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13325
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Banany przecinamy wzdłuż na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym wyścielonym papierem do pieczenia - skórką do dołu.
Każdą połówkę banana oprószamy cynamonem i polewamy płynnym miodem.
Banany wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy przez około 10 minut.
Upieczone banany posypujemy prażonymi orzechami lub płatkami migdałów. Podajemy z kleksem gęstego jogurtu naturalnego lub z gałką ulubionych lodów. Smacznego!