Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser, który przygotujecie z zaledwie kilku składników. Pieczone banany możecie podać z prażonymi orzechami i jogurtem naturalnym lub ulubionymi lodami. Przepis jest banalnie prosty, dlatego uda się każdemu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 116
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 116
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Banany przecinamy wzdłuż na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym wyścielonym papierem do pieczenia - skórką do dołu.
Każdą połówkę banana oprószamy cynamonem i polewamy płynnym miodem.
Banany wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy przez około 10 minut.
Upieczone banany posypujemy prażonymi orzechami lub płatkami migdałów. Podajemy z kleksem gęstego jogurtu naturalnego lub z gałką ulubionych lodów. Smacznego!