Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone faworki orzechowe.

Pieczone faworki orzechowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 474

Dodano:

Odsłon: 680

Bardzo łatwe do zrobienia.Polecam je osobą zapracowanym.

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki drobno zmielonych orzechów
  • Cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone faworki orzechowe.

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwijam,posypuje orzechami,przykrywam papierem do pieczenia i wałkiem lekko wciskam orzechy.

  2. Ciasto tnę na 20 równych kawałków,potem każdy przecinam w środku i przewijam na drugą stronę.Faworki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Piekę15-20 minut w 200 stopniach celcjusza na rumiano.Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń