Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Grubo posiekane orzechy prażymy na suchej patelni. Mieszamy z miodem.
Gruszki przecinamy na 3 części, wydrążamy gniazda nasienne, ogonek zostawiamy. Każdą część smarujemy wewnątrz i na zewnątrz oliwą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190oC. Ser kroimy w większą kostkę.
Na plastrach gruszek układamy kilka igieł rozmarynu, uprażone orzechy z miodem i pokrojony ser. Owoce składamy w całość i zawijamy w folię aluminiową.
Ustawiamy pionowo w naczyniu do zapiekania, do którego wlewamy łyżkę wody. Pieczemy 20 minut, po czym dekorujemy listkami rukoli, botwinki itp.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 3,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 154 kcal Białko 9,8 g/Tłuszcz 7,2 g/Węglowodany 51 gŹródło: Rewia