Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34934
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17382
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34934
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17382
Składniki
Grubo posiekane orzechy prażymy na suchej patelni. Mieszamy z miodem.
Gruszki przecinamy na 3 części, wydrążamy gniazda nasienne, ogonek zostawiamy. Każdą część smarujemy wewnątrz i na zewnątrz oliwą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190oC. Ser kroimy w większą kostkę.
Na plastrach gruszek układamy kilka igieł rozmarynu, uprażone orzechy z miodem i pokrojony ser. Owoce składamy w całość i zawijamy w folię aluminiową.
Ustawiamy pionowo w naczyniu do zapiekania, do którego wlewamy łyżkę wody. Pieczemy 20 minut, po czym dekorujemy listkami rukoli, botwinki itp.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej sztuki około 3,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 154 kcal Białko 9,8 g/Tłuszcz 7,2 g/Węglowodany 51 gŹródło: Rewia