Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i pyszny deser – gorące pieczone jabłka z cynamonem z gałką zimnych lodów – rewelacja!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski. Posypujemy cynamonem i mieszamy, tak aby każdy kawałeczek był pokryty przyprawą. Jabłka wysypujemy na blaszkę (lub do naczynia żaroodpornego) i zapiekamy w 180 stopniach przez 30 – 40 minut. Na talerzu kładziemy gałkę lodowego sorbetu, obok sporą porcję zapieczonych jabłek, wszystko polewamy cienkim strumyczkiem miodu. Gotowe!