Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i pyszny deser – gorące pieczone jabłka z cynamonem z gałką zimnych lodów – rewelacja!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11946
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6804
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11946
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6804
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski. Posypujemy cynamonem i mieszamy, tak aby każdy kawałeczek był pokryty przyprawą. Jabłka wysypujemy na blaszkę (lub do naczynia żaroodpornego) i zapiekamy w 180 stopniach przez 30 – 40 minut. Na talerzu kładziemy gałkę lodowego sorbetu, obok sporą porcję zapieczonych jabłek, wszystko polewamy cienkim strumyczkiem miodu. Gotowe!