Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i pyszny deser – gorące pieczone jabłka z cynamonem z gałką zimnych lodów – rewelacja!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski. Posypujemy cynamonem i mieszamy, tak aby każdy kawałeczek był pokryty przyprawą. Jabłka wysypujemy na blaszkę (lub do naczynia żaroodpornego) i zapiekamy w 180 stopniach przez 30 – 40 minut. Na talerzu kładziemy gałkę lodowego sorbetu, obok sporą porcję zapieczonych jabłek, wszystko polewamy cienkim strumyczkiem miodu. Gotowe!