Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z sosem waniliowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27005
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27005
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Rodzynki namocz w gorącej wodzie. Jajko wymieszaj w 1/2 szklanki mleka, a następnie dodaj mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym.
Do jeszcze gorącego mleka powoli wlewaj mleko z jajkiem, a całość szybko mieszaj. Rodzynki odsącz.
Jabłka umyj, ułóż je w naczyniu żaroodpornym, a potem wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Wyjmij formę z piekarnika, polej upieczone jabłka sosem i posyp całość rodzynkami. Zapiekaj jeszcze przez 20 minut.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień