Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnego jabłka i ostrej, wyraźnej żurawiny to lekka, zdrowa i wyjątkowo smaczna przekąska, z której przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8666
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8666
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Jabłka umyć, osuszyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.
Do jabłek dodać żurawinę, 30 dag mąki i pół szklanki cukru, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem.
Na kruszonkę przygotować 90 dag mąki, 70 dag cukru i 55 dag margaryny. Wszystko zagnieść i położyć na jabłka.
Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Dekorować listkami melisy.