Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnego jabłka i ostrej, wyraźnej żurawiny to lekka, zdrowa i wyjątkowo smaczna przekąska, z której przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz ;)
A teraz coś pysznego z jabłek od Cioci czyli jabłka prażone. Nie wiem jaką na...
Odsłon: 819
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2494
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 639
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6404
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2494
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 639
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6404
Składniki
Jabłka umyć, osuszyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.
Do jabłek dodać żurawinę, 30 dag mąki i pół szklanki cukru, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem.
Na kruszonkę przygotować 90 dag mąki, 70 dag cukru i 55 dag margaryny. Wszystko zagnieść i położyć na jabłka.
Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Dekorować listkami melisy.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 45
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 280