Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone knedle ryżowe"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Składniki
Ryż ugotuj w osłodzonym mleku, odcedź i odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj 4 żółtka i pianę ubitą z 4 białek.
Delikatnie wymieszaj i oprósz odrobiną mąki. Jeszcze raz wymieszaj.
Z powstałego ciasta uformuj małe knedle i do środka każdego włóż wypestkowaną śliwkę.
Obtocz knedle w roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju.Źródło: Kurier TV