Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Przygotuj masło ziołowe: rozetrzyj czosnek z solą, dodaj pozostałe i zmiksuj. Z masła uformuj wałek, owiń go w folię i odstaw do lodówki (będzie je łatwiej kroić). Pomidory przekrój na połówki, na wierzchu każdej połóż plasterek masła.
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 10–15 minut, podawaj z bagietką jako przystawkę. Pomidory można też faszerować np. pieczarkami i kaszą jaglaną (1/2 szklanki kaszy jaglanej, 300 g pieczarek, tymianek, szczypiorek, sól, pieprz) czy mięsem i orzechami (150 g mięsa mielonego, 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, 1 łyżka masła, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 g startego sera żółtego, sok z 1 cytryny).
• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 6 złŹródło: Show