Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2804
Dodano: 10.08.2018
Odsłon: 424
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Silikonową formę do pieczenia keksa lub chleba natłuścić 1 łyżką masła i posypać 1 łyżką mąki. Wsypać śliwki oraz obraną i pokrojoną w plastry brzoskwinię. Zasypać cynamonem w ilości, jaką uznacie za stosowne (u mnie to 1 łyżka).
Do miski wkroić kawałki chłodnego masła, wsypać mąkę i cukier, wyrabiać dłonią kruszonkę. Nie zagniatać, tylko kruszyć i łączyć masę między palcami.
Wysypać całość na owoce.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 20 - 25 minut, wyciągnąć, kiedy wierch będzie złoty.
Serwować na ciepło z lodami waniliowymi lub innymi ulubionymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ski_ttles 19 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Ślinotok zapanował :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 12 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
pychotka :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 11 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz