Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczonka z kiełbaską i serem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Włóż kiełbaski do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz je przez 10 minut. W tym czasie wrzuć do wrzątku makaron, po 4 minutach dodaj do niego groszek i kalafior. Gotuj jeszcze 2 minuty. Uważaj, by nie rozgotować warzyw z makaronem! Odcedź i przełóż na patelnię.
Dodaj do makaronowo-warzywnej mieszanki na patelni kiełbaski, kremowy serek i połowę parmezanu. Wymieszaj. Podziel całość równo na 4 małe foremki.
Wierzch posyp pozostałym parmezanem i tartą bułką. Przenieś naczynia do piekarnika i piecz 10 minut w 180-200 st. C. Możesz podawać z ugotowaną zieloną fasolką.
Czas przygotowania: 30 minut, 409 kcal, cena porcji: ok. 4 zł, dla 4 osób.Źródło: Olivia