Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik z dodatkiem borówek, kremowy, na ciasteczkowym spodzie
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 44
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 149
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1046
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 44
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 149
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1046
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka włożyć do pojemnika blendera, zmiksować. Dodać roztopione masło, dokładnie wymieszać. Mieszanką wyłożyć dno przygotowanej tortownicy. Włożyć do lodówki.
W misie miksera połączyć twaróg i mascarpone, dodać jajka, cukier i proszek budyniowy, zmiksować do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Do masy serowej dodać połowę borówek, przelać do tortownicy, na wierzch wysypać pozostałe borówki.
Piec przez godzinę. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku (przy lekko uchylonych drzwiach). Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.