Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik z dodatkiem borówek, kremowy, na ciasteczkowym spodzie
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 682
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1006
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2017
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 682
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1006
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2017
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka włożyć do pojemnika blendera, zmiksować. Dodać roztopione masło, dokładnie wymieszać. Mieszanką wyłożyć dno przygotowanej tortownicy. Włożyć do lodówki.
W misie miksera połączyć twaróg i mascarpone, dodać jajka, cukier i proszek budyniowy, zmiksować do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Do masy serowej dodać połowę borówek, przelać do tortownicy, na wierzch wysypać pozostałe borówki.
Piec przez godzinę. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku (przy lekko uchylonych drzwiach). Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.