Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waniliowy sernik z dodatkiem borówek, kremowy, na ciasteczkowym spodzie
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 94
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka włożyć do pojemnika blendera, zmiksować. Dodać roztopione masło, dokładnie wymieszać. Mieszanką wyłożyć dno przygotowanej tortownicy. Włożyć do lodówki.
W misie miksera połączyć twaróg i mascarpone, dodać jajka, cukier i proszek budyniowy, zmiksować do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Do masy serowej dodać połowę borówek, przelać do tortownicy, na wierzch wysypać pozostałe borówki.
Piec przez godzinę. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku (przy lekko uchylonych drzwiach). Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.