Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegowata rolada"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 171
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 171
Składniki
Jajka ubij na gęstą pianę z 16 dag cukru kryształu. Delikatnie wmieszaj mąkę. Ciasto rozsmaruj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st około 8 minut.
Upieczony biszkopt oprósz cukrem pudrem. Wyjmij na ściereczkę. Oderwij papier do pieczenia. Zroluj ciasto razem ze ściereczką.
Z mleka, reszty cukru i budyniu w proszku ugotuj gęsty budyń. Ciągle mieszając, schłodź go w zimnej kąpieli wodnej. Dodaj pokrojone na kawałki masło i cukier waniliowy. Ubij na gęsty i gładki krem.
Mak sparz w 100 ml gorącej wody, odcedź, ostudź i wmieszaj do kremu. Obrane jabłka pokrój w cienkie plastry. Rozłóż na rozwiniętym biszkopcie, posmaruj kremem. Ponownie zroluj ciasto, wstaw do lodówki na 2 godz. Posyp cukrem pudrem.
Czas ok. 55 min; porcja – 200 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety