Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania, tani placek, który pozwoli nam wykorzystać zalegające w lodówce białka.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 376
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1457
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31183
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 376
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1457
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem i dodać pozostałe suche składniki. Margarynę rozpuścić, ostudzić. Białka ubić mikserem na sztywno. W trakcie ubijania (na najmniejszych obrotach) dodawać sypkie składniki, startą skórkę z cytryny i na koniec powoli wlewać margarynę. Ciasto wlać do keksówki. Piec w około 45min w 180 st. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę.