Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania, tani placek, który pozwoli nam wykorzystać zalegające w lodówce białka.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12420
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12420
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem i dodać pozostałe suche składniki. Margarynę rozpuścić, ostudzić. Białka ubić mikserem na sztywno. W trakcie ubijania (na najmniejszych obrotach) dodawać sypkie składniki, startą skórkę z cytryny i na koniec powoli wlewać margarynę. Ciasto wlać do keksówki. Piec w około 45min w 180 st. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę.