Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieguskowy wieniec"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1132
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1132
Składniki
Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodając stopniowo cukier. Wlej do nich masło, przesiej mąkę i proszek do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszaj, wlej do natłuszczonej foremki z kominem, piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Czekoladę rozpuść w garnku, nie dopuszczając do zagotowania. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, wlewaj powoli czekoladę, zmiksuj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy, przekrój wzdłuż na pół, przełóż kremem.
Czekoladę na polewę podgrzej w rondlu, dodaj mleko, wymieszaj, polej ciasto. Na tarce zetrzyj mleczną czekoladę, posyp wierzch.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień