Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1453
Składniki
Margarynę rozpuścić na małym ogniu, dodać miód i razem połączyć, pozostawić do wystygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z wystudzona margaryną z miodem.. Następnie wsypać produkty sypkie i wszystko razem wyrobić, przełożyć w torebkę foliowa, zawinąć i włożyć na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć podzielić na kawałki i rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość 1/2 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem i piec ok 12 min w temp 175stC. Po wystudzeniu można ozdobić