Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki z przepisu mojej koleżanki,pyszne
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414477
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414477
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Składniki
Masło, cukier, miód , przyprawę korzenną, cynamon i kakao przełożyć do garnka. Podgrzewać , ciągle mieszając, aż wszystko się połączy.Zostawić do ostygnięcia. Sodę oczyszczoną rozpuścić w 2 łyżkach wody. Wmieszać do masy miodowej np. trzepaczką i dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z masą miodową i zagnieść ciasto . Na końcu dodać ok. 4-5 łyżek śmietany , wyrobić szybko ciasto. Rozwałkujemy ciasto na grubość 5- 7 mm. Z ciasta wykrawamy foremkami ciasteczka. Piec 10 min. w temp. 180*C. Robimy lukier , albo polewa czekoladowa. Dekorujemy według swego uznania.Smacznego.