Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3200
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 89
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3200
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 89
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
Orzechy włoskie i laskowe wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i przyprawą korzenną.
Dodać jajka, mleko, aromat cytrynowy i miękkie masło.
Ciasto zagnieść na jednolita masę, rozwałkować na grubość ok. 5mm i wyciąć gwiazdki, serducha itp. (ciasto będzie bardzo lepkie ale takie ma być- żeby dało się je rozwałkować tylko podsypywać mąką ale nie dodawać jej więcej bo pierniczki wyjdą twarde).
Ułożyć pierniczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200- 210 stopni przez ok. 10 minut.
Po wystudzeniu ciasteczka posmarować polewą cytrynową i udekorować kolorową posypką>