Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240132
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2315
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 367
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240132
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2315
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 367
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Orzechy włoskie i laskowe wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i przyprawą korzenną.
Dodać jajka, mleko, aromat cytrynowy i miękkie masło.
Ciasto zagnieść na jednolita masę, rozwałkować na grubość ok. 5mm i wyciąć gwiazdki, serducha itp. (ciasto będzie bardzo lepkie ale takie ma być- żeby dało się je rozwałkować tylko podsypywać mąką ale nie dodawać jej więcej bo pierniczki wyjdą twarde).
Ułożyć pierniczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200- 210 stopni przez ok. 10 minut.
Po wystudzeniu ciasteczka posmarować polewą cytrynową i udekorować kolorową posypką>