Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
Orzechy włoskie i laskowe wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i przyprawą korzenną.
Dodać jajka, mleko, aromat cytrynowy i miękkie masło.
Ciasto zagnieść na jednolita masę, rozwałkować na grubość ok. 5mm i wyciąć gwiazdki, serducha itp. (ciasto będzie bardzo lepkie ale takie ma być- żeby dało się je rozwałkować tylko podsypywać mąką ale nie dodawać jej więcej bo pierniczki wyjdą twarde).
Ułożyć pierniczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200- 210 stopni przez ok. 10 minut.
Po wystudzeniu ciasteczka posmarować polewą cytrynową i udekorować kolorową posypką>