Do góry

Desery Przepis na:

Pierniczki cieplutkie

Pierniczki cieplutkie

Autor:

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 1122

Dodano:

Odsłon: 6876

bardzo dużo ich wychodzi, mi wyszło chyba z 7 blach, z tym że jeszcze robiłam z tego ciasta pierniczki alpejskie

Składniki

  • Mąka pszenna, 1 kg
  • żółtka, 8 szt.
  • białka, 3 szt.
  • cukier, 3/4 szkl.
  • kakao, 3 łyżki
  • śmietana 30 %, 200 ml
  • soda, 3 łyżeczki
  • przyprawa do piernika, 4 łyżeczki
  • masło lub margaryna, 250 g
  • Miód, 400 ml
  • bakalie do dekoracji, polewa
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierniczki cieplutkie

Przygotowanie

  1. wykonanie jak przy piernikach alpejskich / pączusiach / robiłam z tego ciasta trzy rodzaje pierniczków, tzn. nadziewane , zwykłe , lukrowane , jak kto lubi, ,,,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polyanna74 08 grudnia 2012 Nie żebym się czepiała, ale taki przepis j.w to brzmi jak żart.Pozdrawiam autorkę wesoło.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń