Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki korzenne. Można je przechowywać
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1410
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 259
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 678
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17071
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1410
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 259
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 678
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17071
Składniki
Masło utrzeć do białości. Dodać cukier i dalej ucierać. Wbić jaja. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę korzenną. Zarobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, w miarę potrzeby podsypać mąką. Foremkami wycinać pierniczki. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.Piec około 20-30 minut w 180 C. Wystudzić. Po upieczeniu można dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem. Pierniczki można przechowywać w blaszanej puszce.