Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki korzenne. Można je przechowywać
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Masło utrzeć do białości. Dodać cukier i dalej ucierać. Wbić jaja. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę korzenną. Zarobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, w miarę potrzeby podsypać mąką. Foremkami wycinać pierniczki. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.Piec około 20-30 minut w 180 C. Wystudzić. Po upieczeniu można dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem. Pierniczki można przechowywać w blaszanej puszce.