Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki korzenne. Można je przechowywać
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 939
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 939
Składniki
Masło utrzeć do białości. Dodać cukier i dalej ucierać. Wbić jaja. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę korzenną. Zarobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, w miarę potrzeby podsypać mąką. Foremkami wycinać pierniczki. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.Piec około 20-30 minut w 180 C. Wystudzić. Po upieczeniu można dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem. Pierniczki można przechowywać w blaszanej puszce.