Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki korzenne. Można je przechowywać
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3431
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2716
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 94
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3431
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2716
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 94
Składniki
Masło utrzeć do białości. Dodać cukier i dalej ucierać. Wbić jaja. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę korzenną. Zarobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, w miarę potrzeby podsypać mąką. Foremkami wycinać pierniczki. Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.Piec około 20-30 minut w 180 C. Wystudzić. Po upieczeniu można dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem. Pierniczki można przechowywać w blaszanej puszce.