Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek grudnia to najlepszy czas, aby zrobić pierniczki dojrzewające. Tak właśnie przygotowywały je nasze babcie. Kiedy będą leżakować w puszce, zmiękną i staną się wyjątkowo delikatne. Do dekorowania koniecznie zaproście dzieci. W końcu pierniczki dojrzewające powinny nie tylko doskonale smakować, ale również wyjątkowo się prezentować. Jeśli przewleczecie przez nie nitkę, będziecie mogli powiesić je na choinkę.
Miód podgrzej i odstaw. Jajka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj olej. Na koniec dodaj miód i lekko zmiksuj. Do miski wsyp mąkę, sól, kakao, sodę i przyprawę. Wymieszaj.
Dodaj masę jajeczną i znów wymieszaj. Zagnieć ciasto, musi być elastyczne. W razie potrzeby dodaj mąki. Miskę z ciastem przykryj szczelnie folią i odstaw na tydzień w chłodne miejsce (może być do lodówki).
Po tygodniu wałkuj ciasto po kawałkach i wykrawaj ciasteczka. Każdą blachę piecz ok. 8 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Ostudź, udekoruj i przechowuj w puszce przez minimum tydzień, aby zmiękły.
Przepisów na pierniczki wypróbowałam całe mnóstwo, zanim trafiłam na ten dosk...
Odsłon: 15441
Pierniczki na świąteczny stół z dojrzewającego ciasta. Chyba już czas je przy...
Odsłon: 3693
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4534
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 347
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 156
Składniki
Miód podgrzej i odstaw. Jajka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj olej. Na koniec dodaj miód i lekko zmiksuj. Do miski wsyp mąkę, sól, kakao, sodę i przyprawę. Wymieszaj.
Dodaj masę jajeczną i znów wymieszaj. Zagnieć ciasto, musi być elastyczne. W razie potrzeby dodaj mąki. Miskę z ciastem przykryj szczelnie folią i odstaw na tydzień w chłodne miejsce (może być do lodówki).
Po tygodniu wałkuj ciasto po kawałkach i wykrawaj ciasteczka. Każdą blachę piecz ok. 8 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Ostudź, udekoruj i przechowuj w puszce przez minimum tydzień, aby zmiękły.
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 36
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 123