Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek grudnia to najlepszy czas, aby zrobić pierniczki dojrzewające. Tak właśnie przygotowywały je nasze babcie. Kiedy będą leżakować w puszce, zmiękną i staną się wyjątkowo delikatne. Do dekorowania koniecznie zaproście dzieci. W końcu pierniczki dojrzewające powinny nie tylko doskonale smakować, ale również wyjątkowo się prezentować. Jeśli przewleczecie przez nie nitkę, będziecie mogli powiesić je na choinkę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Miód podgrzej i odstaw. Jajka ubij z cukrem i stopniowo dodawaj olej. Na koniec dodaj miód i lekko zmiksuj. Do miski wsyp mąkę, sól, kakao, sodę i przyprawę. Wymieszaj.
Dodaj masę jajeczną i znów wymieszaj. Zagnieć ciasto, musi być elastyczne. W razie potrzeby dodaj mąki. Miskę z ciastem przykryj szczelnie folią i odstaw na tydzień w chłodne miejsce (może być do lodówki).
Po tygodniu wałkuj ciasto po kawałkach i wykrawaj ciasteczka. Każdą blachę piecz ok. 8 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Ostudź, udekoruj i przechowuj w puszce przez minimum tydzień, aby zmiękły.