Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki zyskały wiele pochlebnych recenzji na blogu autorki. Postanowiłam wypróbować przepis. Co prawda lekko go zmodyfikowałam. Po upieczeniu były mięciutkie, potem lekko stwardniały. Ogólnie przepis uważam za świetny. Moja rodzina pierniczki bardzo chwali.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1887
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1743
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1887
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1743
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Skórkę pomarańczową drobno posiekać.Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jajko, cukier puder, miód i skórkę pomarańczową. Ciasto zagnieść i dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy na 0,5 cm. Wykrawać pierniczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-12 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować lukrem. Można też oczywiście dodać jakieś ozdoby.