Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki zyskały wiele pochlebnych recenzji na blogu autorki. Postanowiłam wypróbować przepis. Co prawda lekko go zmodyfikowałam. Po upieczeniu były mięciutkie, potem lekko stwardniały. Ogólnie przepis uważam za świetny. Moja rodzina pierniczki bardzo chwali.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Skórkę pomarańczową drobno posiekać.Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jajko, cukier puder, miód i skórkę pomarańczową. Ciasto zagnieść i dać do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy na 0,5 cm. Wykrawać pierniczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 10-12 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować lukrem. Można też oczywiście dodać jakieś ozdoby.