Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają niesamowity smak i aromat. Upiekliśmy je z synkiem dla specjalnego gościa – Świętego Mikołaja ;) Oczywiście część pierniczków będziemy przechowywać w zamkniętym pudełku - w miejscu nieznanym przez pozostałych członków rodziny, by dotrwały do Świąt ;)
wspaniale miekkie pierniczki. Dlugo szukalam takiego przepisu, Przepis wysz...
Odsłon: 55487
Proste, aromatyczne pierniczki które zawsze wychodzą!
Odsłon: 3088
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 599
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 599
Składniki
Miód, cukier i masło rozpuścić, wystudzić, dodać szczyptę soli, skórkę pomarańczową, cynamon i przyprawę do piernika. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, masą miodową i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość około pół cm. Foremkami wykrawać ciastka. Układać na blaszce do pieczenia wysmarowanej tłuszczem – zachowując odstępy, bo trochę wyrosną. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 180 stopni) przez około 10-15min, aż lekko się zrumienią. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciepłą polewą dowolnie udekorować ciasteczka.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto styropian (sernik bez sera).
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Ciasto styropian (sernik bez sera).
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 17
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 1794