Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie, okrągłe pierniczki, pieczone na opłatkach, z goździkami, cynamonem, anyżkiem, gałką muszkatałową, imbirem. Bez mąki. Smaczne na Święta i do herbaty.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Składniki
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Kandyzowane skórki pokroić bardzo drobno i dodać razem z przyprawami do jaj. Zamieszać i ostrożnie dodać migdały i orzechy. Zostawić na dobrą godzinę w spokoju, orzechy napęcznieją i masa zrobi się bardziej zwarta.
Prostokatną foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć opłatki i masę kłaść na każdy opłatek starając się nakładać jednakową ilość
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni i piec pierniczki około 20 minut. Po upieczeniu pierniczki można polukrować, albo polać czekoladą.