Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie, okrągłe pierniczki, pieczone na opłatkach, z goździkami, cynamonem, anyżkiem, gałką muszkatałową, imbirem. Bez mąki. Smaczne na Święta i do herbaty.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2420
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 37
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 65
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2420
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 37
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 65
Składniki
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Kandyzowane skórki pokroić bardzo drobno i dodać razem z przyprawami do jaj. Zamieszać i ostrożnie dodać migdały i orzechy. Zostawić na dobrą godzinę w spokoju, orzechy napęcznieją i masa zrobi się bardziej zwarta.
Prostokatną foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć opłatki i masę kłaść na każdy opłatek starając się nakładać jednakową ilość
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni i piec pierniczki około 20 minut. Po upieczeniu pierniczki można polukrować, albo polać czekoladą.