Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie, okrągłe pierniczki, pieczone na opłatkach, z goździkami, cynamonem, anyżkiem, gałką muszkatałową, imbirem. Bez mąki. Smaczne na Święta i do herbaty.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1742
Polecam, pychota.
Odsłon: 572
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Składniki
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Kandyzowane skórki pokroić bardzo drobno i dodać razem z przyprawami do jaj. Zamieszać i ostrożnie dodać migdały i orzechy. Zostawić na dobrą godzinę w spokoju, orzechy napęcznieją i masa zrobi się bardziej zwarta.
Prostokatną foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć opłatki i masę kłaść na każdy opłatek starając się nakładać jednakową ilość
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni i piec pierniczki około 20 minut. Po upieczeniu pierniczki można polukrować, albo polać czekoladą.