Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny klasyczny piernik, polany czekoladą z dodatkiem marmolady wiśniowej.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 234
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 234
Składniki
Keksówkę należy wysmarować masłem i obsypać mąką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
W garnku roztapiamy masło z cukrem. Następnie dodajemy miód, powidła, przyprawę piernikową, kakao oraz cynamon. Mieszamy cały czas i podgrzewamy jeszcze ok 1-2 minut. Następnie zostawiamy masę na 5 aż delikatnie przestygnie.
Dodajemy do niej sodę, mleko oraz roztrzepane jajka. Wszystko razem mieszamy a następnie przez sitko dodajemy mąkę. Cały czas mieszamy aby nie dopuścić do powstawia grudek z mąki. Gotową masę przelewamy do keksówki i pieczemy ok. 1h. Do tzw. suchego patyczka.
Po przestygnięciu oblewamy czekoladą. Możemy również posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.