Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7593
Dodano: 28.12.2020
Odsłon: 6634
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Żółtka utrzeć z cukrem, masłem i miodem. Dodać pozostałe składniki, czyli przyprawę do piernika, mleko, wodę, przesianą mąkę ze sodą i kakao. Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem. Na końcu wsypać wypłukane i odsączone rodzynki.
Piec w 170* - 60 minut. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Po upływie godziny można sprawdzić za pomocą drewnianego patyczka czy jest już upieczone.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Futka 03 styczniaZgłoś do usunięcia
Bosko się prezentuje! <30 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 29 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 28 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Wygląda smakowicie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 28 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Zapisuje przepis i dziekuje :)0 Kto głosował? | Odpowiedz