Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik nie tylko na swięta. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Ubić żółtka z cukrem, dodać olej i miód.
Przesiać mąkę z soda i proszkiem do pieczenia i z przyprawą do piernika. Do maki dodajemy ubite żółtka , nastepnie dodajemy esensje herbacianą i ubitą piane z białek. Cale ciasto mieszamy delikatnie, do tego dodajemy kakao i bakalie. Mieszamy wszystko jeszcze raz.
Ciasto włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą formy.
Piec ciasto około 60 minut w 180 stopni C. Ale trzeba pod koniec ciasto sprawdzać, ponieważ każdy piekarnik jest inny, aby sie ciasto nie przypaliło. Ja sprawdzam długa wykałaczką masę ciasta czy jest jeszcze surowa. .
Następnie ostudzone ciasto polewam masą czekoladową i posypuję migdałami.