Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik nie tylko na swięta. :)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2916
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2916
Składniki
Ubić żółtka z cukrem, dodać olej i miód.
Przesiać mąkę z soda i proszkiem do pieczenia i z przyprawą do piernika. Do maki dodajemy ubite żółtka , nastepnie dodajemy esensje herbacianą i ubitą piane z białek. Cale ciasto mieszamy delikatnie, do tego dodajemy kakao i bakalie. Mieszamy wszystko jeszcze raz.
Ciasto włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą formy.
Piec ciasto około 60 minut w 180 stopni C. Ale trzeba pod koniec ciasto sprawdzać, ponieważ każdy piekarnik jest inny, aby sie ciasto nie przypaliło. Ja sprawdzam długa wykałaczką masę ciasta czy jest jeszcze surowa. .
Następnie ostudzone ciasto polewam masą czekoladową i posypuję migdałami.