Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik czekoladowo-bananowy"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Składniki
Smaczne, szybkie ciasto, które znika do ostatniego okruszka. Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi
Jajka ubijam z cukrem, stopniowo wlewam miód oraz roztopioną margarynę.
Mąkę mieszam z kakao, sodą, przyprawą do piernika. Mieszankę dodaję do płynnych składników na przemian ze śmietaną. Na końcu dodaję banany pokrojone w grubą kostkę.
Ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu oprószam cukrem pudrem.
Kasia podpowiada
Taki piernik można dodatkowo wzbogacić posiekanymi dowolnymi orzechami, a także namoczonymi i odsączonymi rodzynkami.Źródło: Kobieta i życie