Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik jest puszysty, smaczny i zawsze się udaje. Piekę go nie tylko na Boże Narodzenie. Cała rodzina za nim przepada.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5618
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Składniki
Najpierw 1/2 kostki masła, 2 łyżeczki kakao, cukier, miód, przyprawę do piernika rozpuścić w rondlu i poczekać aż wystygnie.
Następnie dodać jogurt, sodę, żółtka, mąkę i całość ubić robotem. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 45-50 min.
Po wystudzeniu polać polewą z 1/2 kostki masła, 2 łyżeczek kakao i 2 łyżek cukru pudru. Wierzch obsypać orzechami.