Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik jest puszysty, smaczny i zawsze się udaje. Piekę go nie tylko na Boże Narodzenie. Cała rodzina za nim przepada.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11254
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11801
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1621
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11254
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11801
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1621
Składniki
Najpierw 1/2 kostki masła, 2 łyżeczki kakao, cukier, miód, przyprawę do piernika rozpuścić w rondlu i poczekać aż wystygnie.
Następnie dodać jogurt, sodę, żółtka, mąkę i całość ubić robotem. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 45-50 min.
Po wystudzeniu polać polewą z 1/2 kostki masła, 2 łyżeczek kakao i 2 łyżek cukru pudru. Wierzch obsypać orzechami.