Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik jest puszysty, smaczny i zawsze się udaje. Piekę go nie tylko na Boże Narodzenie. Cała rodzina za nim przepada.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4177
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423326
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4177
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423326
Składniki
Najpierw 1/2 kostki masła, 2 łyżeczki kakao, cukier, miód, przyprawę do piernika rozpuścić w rondlu i poczekać aż wystygnie.
Następnie dodać jogurt, sodę, żółtka, mąkę i całość ubić robotem. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 45-50 min.
Po wystudzeniu polać polewą z 1/2 kostki masła, 2 łyżeczek kakao i 2 łyżek cukru pudru. Wierzch obsypać orzechami.