Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik herbaciany"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3585
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 857
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3585
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 857
Składniki
Ciasto: herbatę zalej szklanką wrzącej wody, ostudź. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej, herbatę i miód, ubij. Dodaj resztę składników, wymieszaj.
Ciastem napełnij dużą tortownicę (natłuszczoną, posypaną wiórkami kokosowymi). Piecz 40 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Masa: żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudź. Śmietankę ubij z cukrem pudrem, dodaj mascarpone, cynamon i żelatynę, wymieszaj.
Masą przełóż placki, ewentualnie pomiędzy masę włóż upieczone ciasto francuskie.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie