Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik na piwie. Łatwy w przygotowaniu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10429
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4340
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423767
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10429
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4340
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423767
Składniki
Białka oddzielić od żółtek.
Margarynę ucieramy z cukrem następnie stopniowo dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy.
Do masy stopniowo wlewamy miód i dalej ucieramy mikserem na średnich obrotach, a następnie wsypujemy nasza przyprawę do pierników i dalej ucieramy.
Teraz wlewamy stopniowo piwo i dalej ucieramy mikserem na średnich obrotach. W międzyczasie nastawiamy piekarnik na 200 stopni funkcja góra ,dół.
Mąkę połączyć z sodą i stopniowo wsypywać do naszej masy ,ucierając mikserem .
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać do masy mieszając drewnianą łyżką z góry do dołu. Wylewamy do dwóch foremek keksówek ,tak do połowy każdej foremki. Foremki należy wysmarować margaryna i posypać mąka. Pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce przez około 27 minut po tym czasie ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy zmniejszając temperaturę do 190 stopni przez 28 minut. Pamiętajmy pieczemy do suchego patyczka. Piernik możemy przełożyć ulubionym dżemem i polać polewą czekoladową. Zapraszam do obejrzenia przepisu na youtubie.