Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie przepadają za twardymi i zbyt słodkimi piernikami
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 230
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 230
Składniki
Ucierać jajka z cukrem, powidłami, śmietaną, oliwą i alkoholem. Na koniec dodać kakao, przyprawę, mąkę, sodę i bakalie. Piec ok 50 min w 180 st.
Można udekorować polewą (ja używam gotowej polewy w proszku) Przepis na średnią blaszkę o wym ok. 38 cm x 25 cm