Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik przekładany powidłami - Prosty przepis
Pyszny piernik – lekko mokry w środku, korzenny w smaku i bardzo łatwy w przy...
Odsłon: 15447
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 174
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 963
Kto chce pomysł na pyszny obiad w niespełna 20 minut ? zachęcam wszystkich do...
Odsłon: 174
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 963
Składniki
W garnku rozpuścić masło z cukrem dodać 2 łyżki powideł, kakao, cynamon, przyprawę do piernika oraz miód, wymieszać, krótko podgrzać i zdjąć z ognia. Po 2-3 minutach dodać mleko, jajka, sodę i całość wymieszać. Na koniec dodać partiami mąkę i dokładnie wymieszać szpatułką lub trzepaczką. Ciasto przelać do wyłożonej keksówki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyjąc z piekarnika i odstawić do całkowitego przestudzenia, ułatwi to przekrojenie ciasta. Ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Ciasto posmarować powidłami i przykryć drugą częścią ciasta. W garnuszku podgrzać mocno śmietankę, ale jej nie zagotowywać i zdjąć z ognia. Dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia. Gdy polewa zacznie robić się gęsta przelać na ciasto i rozsmarować. Dodatkowo piernik można udekorować w dowolny sposób. Odstawić do zastygnięcia czekolady. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Mazurek babci Bożeny
Desery
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Ciasto salceson siostry Anastazji
Desery
Najłatwiejsza babka
Mazurek babci Bożeny
Mój mazurek jest bardzo prosty w wykonaniu ale tez bardzo smaczny. Nie może g...
Odsłon: 1
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
CZEŚĆ:) Święta Wielkanocne już za chwilę więc czas na babkę a w tym przypadku...
Odsłon: 6